|
Quick Contact
+123 456 5532

Dragracing

Dragracing härstammar från USA och det är en motorsport som innebär att man ska köra en kort sträcka så snabbt som möjligt. Det finns olika typer av dragracing beroende på vilken sorts fordon det gäller, man kan tävla med bil, motorcykel, snöskoter samt båtar.

Det hela börjar med att man måste kvalas in i en så kallad stege, ungefär på samma sätt som i en tennismatch. Sedan tävlar två eller fyra bilar mot varandra genom att köra en bestämd sträcka som kan vara just över 200 meter eller 400 meter lång. Det gäller att komma upp i så hög hastighet som möjligt från en stillastående start och sedan korsa mållinjen först. Man fortsätter tävla tills det endast finns en tävlande kvar. Om fyra personer börjar så får alla utom vinnaren köra sträckan en gång till, tills endast en förare är kvar.

För att få en uppfattning om hur snabbt fordonet tar sig över banan mätas tiden på olika ställen på banan.

Trots att sporten låter relativt enkel är det inte ovanligt att skador sker. Det kan vara bra att läsa mer om olika olyckor för att veta vad som kan ske ifall man är intresserad av att prova på dragracing. Det finns flera artiklar på nätet som beskriver både lyckade tävlingar och mindre lyckade.

Oibf.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Oibf.nulogin form


epsilon