|
Quick Contact
+123 456 5532

Fäktning

Fäktning är en sport som många inte inser är en kampsport eftersom man använder vapen. Sporten kan till en början se rolig ut men när man provar på den själv inser man hur mycket träning som krävs för att man ska klara sig. Förutom en bra koncentrationsförmåga och kondition måste man lära sig grundtekniken innan man kan ta sig någonstans. Fäktning är en av fem sporter som har funnits med i de Olympiska sommarspelen sedan slutet på 1890-talet.

Tre grenar

Fäktning kan delas in i tre grenar, den största skillnaden mellan de tre är vilken sorts vapen som används. Reglerna varierar också en aning.

Värja är det tyngsta vapnet och kan beskrivas som ett stötvapen. Det är runt 110 centimeter långt och i denna gren registreras ett poäng när värjan träffar motståndaren. I värja räknas hela kroppen som träffyta.

Florett är också ett stötvapen men är lite mindre och lättare jämfört med värjan. För att få poäng med detta vapen måste man träffa bålen på motståndare, andra platser på kroppen räknas inte.

Sabel är mer än ett stötvapen, det räknas också som ett huggvapen. För att få poäng måste man träffa motståndarens överkropp. Men inte händerna, träffar man händerna på motståndaren räknas inte det.

Oibf.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Oibf.nulogin form


epsilon