|
Quick Contact
+123 456 5532

Folkrace

Folkrace kom till Sverige från Finland år 1981 och det är en bilsport som körs på banor av asfalt eller grus. Bilarna måste vara byggda på ett visst sätt, de måste till exempel ha en skyddsbur. Alla tävlingsbilar måste besiktigas av en teknisk funktionär innan varje tävling för att se till att de följer alla säkerhetskrav. Maxhastigheten på bilen ska egentligen inte överstiga 80 kilometer i timmen, men det finns ändå de som överstiger hastigheten. Banan de kör på ska vara byggd på ett sätt som gör det nästan omöjligt att nå högre hastigheter.

Målet med folkrace är att ta sig runt banan först samtidigt som man måste se upp för de andra tävlande. Att bilar krockar med varandra är inte ovanligt, det är ett sätt att försöka förhindra de andra tävlande att ta sig i mål först. På grund av detta är det väldigt viktigt att alla förare har på sig skyddskläder, som en flamsäker overall och en hjälmar.

De som vill börja tävla i folkrace kan göra det från det år de fyller 15 år, man börjar då i en juniorklass och efter man fyllt 18 får man gå vidare till en seniorklass.

Oibf.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Oibf.nulogin form


epsilon