|
Quick Contact
+123 456 5532

Rally

Det finns flera varianter av motorsporten rally, både rallysprint och minirally. En enkel förklaring om vad rally egentligen innebär är att man kör på en relativt lång sträcka och ska försöka ta sig i mål först. Sträckan består av en “specialsträcka” vilken alltid är avstängd från annan trafik och vissa sträckor, “transportsträckor” som de kallas, där man måste följa de allmänna trafikreglerna som gäller.

Olika klasser

Det finns 6 klasser man kan tävla i när man är intresserad av rally. De olika klasserna beskriver främst vilka sorts fordon som är tillåtna och vad som är tillåtet.

Grupp A är en klass där det nästan inte finns några begränsningar på hur trimmad en bil får vara. Ett krav som gäller är att bilen måste vara baserad på en fabrikstillverkad. Det spelar dock ingen roll om det är en två- eller fyrhjulsdriven bil.

Grupp B är idag förbjuden. Förr var det klassen för de mest kraftfulla och snabbaste bilar som någonsin byggts. Men klassen förbjöds efter en rad olyckor och dödsfall. Det händ till och med att åskådare skadats vilket snabbt fick folk att inse hur farligt denna klass var.

Grupp N är en klass där man tävlar med modifierade standardbilar som måste finnas i minst 2500 exemplar samt finnas i serieproduktion.

Grupp H är en klass där trimmade bilar är tillåtna men turbo och kompressor är förbjudna. Det är en nationell klass och bilen måste vara tvåhjulsdriven.

Grupp E är klassen för otrimmade bilar. Bilen måste vara tvåhjulsdriven och inte nyare än en -99 årsmodell.

Appendix K är en internationell klass där man får delta med äldre två- och fyrahjulsdrivna bilar. Klassen är dock indelad i mindre klasser beroende på ålder och cylindervolymen.

Oibf.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Oibf.nulogin form


epsilon