|
Quick Contact
+123 456 5532

Skeleton

Skeleton är en sport som innebär att den tävlande lägger sig på mage på en kälke och åker nedför en isbana. De som tävlar kan nå väldigt höga hastigheter, det är inte ovanligt att kälken färdas över 130 kilometer i timmen. Sporten var med i de olympiska vinterspelen när de hölls i Schweiz år 1928 och 1948. Skeleton tog dock en paus från de olympiska spelen, men sedan 2002 tillhör sporten återigen den stora idrottstävlingen. Bland kälksporter är skeleton dessutom en av de snabbast växande sporterna, både i popularitet och i utveckling.

Kälken som de tävlande åker på består av en stålplatta med två stålmedar. Ovanpå stålplattan finns det en ovandel som är formgiven och vadderad för att göra det bekvämare för personen som ska använda kälken. Det finns dessutom två handtag som används vid starten av sporten för att skjuta ifrån.

Ett åk inleds med att åkaren springer mellan 15-40 meter med kälken för att sedan dyka ner på kälken och fortsätta åket. För att styra kälken måste åkaren flytta tyngdpunkten på kälken och det är också viktigt att åkaren klarar av kraften som krävs vid vissa kurvor som finns längst med banan.

Oibf.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Oibf.nulogin form


epsilon