|
Quick Contact
+123 456 5532

Skotercross

Skotercross är en motorsport där man tävlar med en snöskoter. I Europa är det främst Sverige, Norge och Finland som dominerar. Den nordamerikanska formen av sporten skiljer sig en del från den europeiska, framförallt i det att skotrarna får ha metalldubb i mattan och deras banor är kortare.

Regler i sporten

Innan en match startar bestämmer man hur många varv av banan som ska köras. Själva banan brukar vara runt 1 kilometer lång och ha flera kurvor, hopp och vara minst 8-10 meter bred. Banorna brukar dessutom vara rätt gropiga för att göra det lite svårare och varje förare måste vara både fysiskt och psykisk stark för att kunna lista ut hur de ska ta sig igenom banan på bästa sätt.

Upp till 16 förare kan köra under en tävling samtidigt vilket gör att det är relativt trångt på banan och det brukar köras flera heat för att sedan välja de bästa förarna till finalen. Sporten tävlas i flera klasser som man delas in i beroende på ålder, erfarenhet, typ av skoter och om man är man eller kvinna. Det finns till och med en knatteklass för mindre barn som använder sig använder sig av barnskotrar.

Oibf.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Oibf.nulogin form


epsilon