|
Quick Contact
+123 456 5532

Sportens fördelar för samhället

Idrotten har idag vuxit till att bli en stor del av vår kultur. Allt fler väljer att idrotta och detta påverkar vårt samhälle positivt på många olika sätt. Här kommer några exempel på hur.

Främjar folkhälsan

Sällan har världen skådat så stora problem med övervikt och andra sjukdomar kopplade till stillasittande. Mängder av människor drabbas av till exempel hjärt- och kärlsjukdomar på grund av det konsumtionssamhälle vi skapat. Här är idrotten en viktig faktor för att bekämpa dessa problem. All form av fysisk aktivitet bidrar till att minska risken för en mängd sjukdomar, däribland hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes. Studier visar också på en rad positiva psykiska och mentala effekter av idrott. Och då räknas all idrott, även när du i din egen trädgård spelar fotboll med barnen eller vännerna. Idrotten bidrar med andra ord till att främja folkhälsan på ett sätt som bara blir allt viktigare.

Integration

Det finns många exempel på när idrott fått vara en plattform för integration. Människor som har svårt att hitta en plats i det svenska samhället på grund av till exempel barriärer inom språk och kultur, kan hitta vägar och bygga kontakter genom idrotten. När människor samlas runt ett gemensamt intresse, runt samma passion, är det lättare att förstå varandra och de klyftor som funnits blir lättare att överbrygga.

Oibf.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Oibf.nulogin form


epsilon