|
Quick Contact
+123 456 5532

Taekwondo

Taekwondo är en kampsport med ursprung från Korea som, till skillnad från många andra kampsporter, är väldigt snabb, överraskande och har en större fokus på sparkar. De som deltar i sporten måste lära sig att tänka på ett strategiskt sätt för att klara sig och lära sig att förutspå motståndarens drag.

Det var General Choi Hong-Hi som grundade den nuvarande kampsporten och det var även han som introducerade taekwondon i flera länder utanför Korea.

Flera stilar

Sporten utvecklas ständigt och idag finns det flera olika stilar inom taekwondo. Det dyker dessutom upp nya metoder hela tiden som både förfinar och förbättrar tekniken. Sporten utövas både i OS-sammanhang och internationellt. Reglerna i sporten varierar lite beroende på vilken tävling man deltar i, grunderna i sporten är dock densamma.

Kort förklarat är taekwondo en blandning av flera andra kampsporter och det var först på 1950-talet som man lyckades enas om att göra det till en egen organiserad sport, detta i Korea där sporten grundades. Det dröjde dock fram till 1970-talet innan det allra första internationella mästerskapet hölls och idag har taekwondon spridit sig till över 150 länder runt om i världen.

Oibf.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Oibf.nulogin form


epsilon